torsdag 3. juli 2014

Endelig i gang med "Blå Band"

I går var jeg i gang med min ca 2500 km lange padletur langs hele den svenske kysten. Havpadlernes Blå band.

Starten gikk ved Svinesundbroen. På bildet ser jeg ganske alvorlig ut. Kanskje tynget av alvoret ved å legge ut på en slik tur. Fordi, det er ikke småtterier som er lagt ned av arbeid for å komme dit jeg er i dag. Dette skal jeg fortelle mer om i løpet av turen dere nå skal få være med på. Uttrykket i ansiktet handler mer om at jeg foreløpig ikke er helt dus med alle "duppedittene" jeg har med på turen for å dokumentere min reise :)

Allerede første døgn meldte utfordringene seg. Jeg har padlet 52 km i regn og sterk vind. Jeg fikk bakre bagasjerom fylt med vann av lekkasjer. Tøyet ble søkk- vått og solcellesystemet mitt for å lade telefon og kamera ble vannskadet. Regn og overlasting av kajakken og manglende vanntetting er nok årsaken. Etter at jeg ankom Strømstad i går var jeg nødt til å gå over både lekkasjer i både båten og lasten min. Nytt solcellepanel måtte kjøpes inn. Det gjorde selvsagt et dypt hogg inn i budsjettet mitt for turen.

Alt dette var jeg selvsagt ganske intetanende om da jeg satt å drømte om turen på fergeleiet mellom Sandefjord og Strømstad. Jeg fikk forøvrig egen fil på fergeleiet når jeg skulle trille kajakken inn på båten til Strømstad.


Jeg sitter nå på Lagunen utenfor Strømstad og går over vanntetting i kajakken og drømmer om litt mindre motvind på veien min videre ned mot Gøteborg hvor en pakke med radarreflekser venter på meg for å trygge turen min videre rundt svenskekysten. Vi rakk ikke å finne produsenten før jeg reiste, så pakken blir ettersendt.
Ellers er kropp og sinn godt i gang med reisen.
NÅ ER DET I GANG OG DET ER DET VIKTIGSTE!

1 kommentar:

  1. Putter 20 kr på medvindsautomaten i morra :)
    Ha en trygg tur videre

    Eirik

    SvarSlett